Dan före dan före dopparedan =)

Det är nog ingen risk att det blir en grön jul i år iaf =). Kul för alla barnen som älskar att åka pulka och så. Jag är väl inte riktigt förtjust men så länge det inte är blask utan kallt och fruset så funkar det =). Men man längtar ändå till våren när man kan gå helt obehindrat på vägen utan att halka och slå sig =).
Idag är det en kort arbetsdag. 17-19 är det som gäller. Ska bli kul för det är säkerligen snuskigt mycket att göra just runt dom timmarna. Det är så jag vill att det ska vara. Tiden går fort och sen så är det kul att se överfulla vagnar som rullar fram till kassan. =)
Idag är det 49 dagar kvar till BF. Tror dock att krabaten tittar ut lite tidigare. Vet inte varför jag har den känslan men det är bara något jag känner på mig. Det är en livlig liten krabat och den är vaken när jag e vaken men sover faktiskt oxå när jag sover. Vilket är riktigt skönt. Vaknar ju dock rätt ofta på nätterna men vad gör det =). Det är bara att vänja sig och se fram emot det. Det är ju så mina nätter kommer se ut även när bebben e utanför magen =). Henke la sitt huvud mot magen igår och kunde höra hjärtslagen sa han. Kan iofs varit min puls han hörde. Jag kan ju inte direkt lägga huvudet på magen om man säger så =). Sen kunde han känna att bebben rörde sig mot hans kind. Riktigt häftigt att han äntligen kunde känna lite mer än innan. Jag känner ju bebben typ hela tiden.
Nä nu ska jag ner och hämta upp krabatens kläder och sängkläder som jag tvättade igår. Ska börja förbereda BB väskan tänkte jag. Kanske är lite tidigt men jag vill inte stå där sen och inte ha nånting med mig som jag hade planerat. I all hast så glömmer man säkert väskan hehe.
Ha en fin dag och en fin Jul! Jag kommer garanterat inte att skriva innan dess om jag känner mig själv!
Puss å kram på er!

Dag 221 61 dagar kvar till BF och 12 dagar till Julafton!

Med andra ord mindre än 2 månader....=) fruktansvärt spännande kan jag säga.
Från och med i morgon är jag 25% sjukskriven och 25% havandeskap. Känns skönt att man kan få vila lite mer nu fram till förlossning och allt. Halva dagar är rätt ok att jobba. Dock som i morgon får jag jobba hela 2 timmar. Men ja ja det får väl gå det med.
Helgen har varit fullspäckad som vanligt. Jobbade 4 timmar först på fredagen och sen på kvällen fick vi besök av Pär och Hanna som kom och käkade lite god mat och efterrätt. Man är ju rätt så trött en fredag men vi hade trevligt ändå som vanligt =).
Igår så åkte vi till Jönköping och gick lite på Ikea och A6 center med samma folk =). Tyvärr så får jag lätt ont av att gå mycket men trots det så var vi inte hemma förän runt halv 7 på kvällen i Hökreum. Sen åkte vi till svärmor som hade lagat lite mat och hjälpte henne att åka och handla lite julmat till afton =).
Idag har vi rensat lite i källaren och sen åkte vi och käkade pizza med Anna och Tobbe.
Kvällen avslutades även idag med Hanna och Pär. Dom kom hit på lite kaffe och både jag och Henke blev fina i håret. Skönt med en vän som kan klippa för 100 spänn. Klippte av en kanske 8 cm men det behövdes kände jag. När bebben har kommit så ska vi färga och klippa det så jag blir en hot mama haha. Känner att jag vill undvika alla kemikalier så gott det går nu när det är så nära. Har jag väntat så länge så kan jag allt vänta lite till med att bli snygg i håret igen.
Sitter just nu i soffan och hyrde en film på telia som vi redan hade sett. Tråkigt men har man betalt 59 spänn för den så får man väl kolla iaf lite. Henke kommer inte ihåg den så han ville titta.
I veckan som kommer så ska det lämnas in papper för huset så det blir vårat äntligen. Ska på besök hos BM på tisdag och sen på fredag ska vi på andning och avslappnings kurs. Så lär man sig lite hur man ska klara av förlossningen. Inte för att man kan förbereda sig menalt men iaf ha lite trick så man inte glömmer att andas.
Nu ska jag fortsätta titta på filmen och sen så är det dags för sängen. Hoppas man får sova hela natten. Chansen är väl minimal med tanke på att man vaknar så fort man ska vända sig. Mitt nya smeknamn är container från Henke (dyrbar last) och från mig själv är väl valrossen för det är så man känner sig!
God Natt och sov så gott!

7e december dag 216

Ja nu är det bara 64 dagar kvar. Känns mer och mer att man närmar sig dagen med stort D. Fram tills nu har jag inte varit nervös alls inför förlossning och hur det kommer bli när man kommer hem och allt sånt. Antar att det är helt normalt att börja känna sig mer nervös nu ju närmare man kommer.
Är väl kanske inte nervös i den benämningen men man har ju inte en aning om hur det kommer kännas och vad som kan hända. Man har ju inte heller en chans att förbereda sig menalt på hur ont det kommer att göra. Jag har kanske helt fel inställning men att förbereda sig på det värsta smärtan du nånsin varit med om, kanske gör att man inte tycker det var så farligt. Fast å andra sidan så glömmer man väl det så fort bebben ligger på magen.
Jobba går sådär just nu. Ryggen är inte bättre direkt och det är jobbigt både psykiskt och fysiskt att gå till jobbet. Jag vet att när jag jobbat klart så vill jag inget annat än att gå hem och lägga mig för det är sånt tryck i revbenen hela vägen runt och i ryggen. Men i morgon ska jag träffa en läkare och jag hoppas att han eller hon kan sjukskriva mig så jag kan vara hemma och ta det lugnt. Man känner sig mer eller mindre bara som en belastning på jobbet eftersom jag inte kan göra allt och att jag ofta behöver byta med någon för att sätta mig ner eller ställa mig upp. Man är helt enkelt mest i vägen. Så för mina arbetskamraters skull så hoppas jag att jag får gå hem.
Idag vaknade jag av mig själv vid 8,15. Har än så länge bara suttit i soffan och inte gjort ett skit. Men vad gör det? Det jag inte hinner med idag får jag väl ta till helgen eller nåt...
Runt lunch idag får jag nog besök av Emma och lilla Hanna. Och senare ikväll kommer moster Barbro och hälsar på.
Henke är iväg uppe i huvudstaden och jobbar.  Han kommer väl hem på torsdag hoppas jag. Då ska jag åka och hämta spjälsängen så jag har den hemma och kan sätta ihop den när jag känner att det blir jobbigt med vaggan.
Bebben har fått en plats i garderoben tillsammans med pappas skjortor. Än så länge så tar ju inte bebbens kläder så mycket plats =). Ska tvätta allt och så men det gör jag inte än utan drar lite på det =).
Nu har jag iaf uppdaterat lite igen. Tar väl en vecka eller mer innan jag kommer tillbaka om jag känner mig själv rätt.
Ha en fin dag!
Kram

RSS 2.0