Lördagsmys!

Haft en finfin dag idag. Började fint med ett besök i Hökreum för att hämta upp Henkes nyinköpta kamera. Nu ska han kunna ta fina bilder på vårat hjärta =).
Sen var det hem och duscha och göra sig i ordning. Mor och syster med respektive kom på middagsbesök. Hur mysigt som helst. Fick en massa hjälp, eller syster och mor lagade maten. Skönt iofs men man känner sig lite dum när folk kommer och lagar mat som jag ska bjuda på =). Men som sagt jag ska inte göra allt för ansträngande saker.
Gårdagen var ju sådär kan jag säga. Började med att jag glömde urinprovet som jag skulle ha med till BM. Fått nån släng av Demens light. Så det blev ett nytt prov iaf uppe hos BM. Visade sig att jag hade högt äggvitevärde. Fick åka hem och invänta samtal från BM om jag behövde ta ytterligare prover. Hon ringde tillbaka kl 12 och sa att mellan 14-15 skulle jag infinna mig på förlossningen för blodprover och blodtryck. Fick ringa hem Henke om jag skulle behöva stanna kvar eller eventuellt bli igångsatt... Jag skulle ta med mig mycket tålamod....Tror jag glömde det hemma faktiskt. 
!4.30 kom vi in. Blev visade ett rum med en gång. Sköterskan kom ganska snabbt in och tog blod, urin och blodtryck. Sen satte dom på mig en CTG kurva. Lite intressant att se bebbens hjärtslag och så kunde man se om jag fick några värkar eller sammandragningar. Det sistnämnda hände det ingenting på. Bebben var det full kaliber på =). Så när alla prover var tagna och vi suttit en halvtimme med CTGn så fick vi komma in i dagrummet. Från 15.30 till 19.30 satt vi där inne. Segaste timmarna jag har varit med om nånsin.
När doktorn väl kom så gjorde hon lite hälsoundersökning och så fick vi göra ett ultraljud. Vilket visade att huvudet låg neråt och det var mycket skönt att veta =). Men alla prover var bra. Lite lågt blodvärde och så men allt annat såg bra ut. Ska nu tillbaka 2 ggr i veckan och ta prover och blodtryck. Och ska vila mycket ska jag göra med. Stackars Henke säger jag bara. Jag går här hemma och vankar medans han sliter och jobbar som tusan. Så får han hjälpa till här hemma oxå....
Men jag måste ju vila enligt doktorns order...
Jag hade hellre gått här hemma och städat, plockat och boat. Men nä du ska minsann ligga och lata dig på soffan typ. Gör ju lite småsaker sådär men inget jag blir anfådd av. Räcker ju att man reser sig och går ut i köket iofs just nu. Men men så är det. Jag mår ju inte dåligt men det är ju bäst att lyssna.
Nu ska jag gå och sova lite. så jag orkar ligga på latsidan i morgon =) hihi. Nä skämt och sido.
Sov gott!
Puss å Kram!

Så sjukt nära nu!

Ja 13 dagar för att vara exakt. Kan ju öka på med 14 dagar till iofs men det lär vi ju märka.
Dagen började sådär bra idag. Min älskade sambo svor och förde liv och gjorde mig irriterad. Kanske är det han som är orsaken till mitt höga blodtryck?? Jag har enligt honom vänt på dygnet och sover bort hela dagen... Vet inte om jag kan hålla med där. Han sover ju iaf gott på nätterna. Det gör inte jag just nu. Tänk om man kunde få låna en sån där graviddräkt så dom kunde få känna hur det är att vara gravid och inte kunna sova gott hela natten? Man känner ju sig som en strandad val när man ska försöka vända sig från sida till sida. Sen blev han arg för att timern till lamporna i fönstret satt i vägen för att han skulle kunna öppna sin garderob. Den har suttit där i över en vecka och har hittills inte varit något problem!? "jävla dynga" hörde jag och sen drog han ut sladden och satte i den utan timern i. Och tände lampan!!! Det är ingen vits med en timer om bara ena lampan sitter i väggen och timern ligger på golvet...ja fan vad jag gnäller men det är sååå tröttsamt!
Jag behöver sova nu. Det är ju inget jag behöver räkna med om ett par veckor eller kanske om en vecka. Å ska han föra ett sånt liv så får han fan sova i gästrummet. Bäst för honom att han börjar lära sig för väcker han bebisen så kommer det bli ett jävla liv!
Nej men man kanske skulle bli liiite mer positiv? -14 grader ute. Solen lyser och det ser väldigt vackert ut. Ska avsluta tvätten idag. Hade tänkt att köra en röd bebistvätt men jag vete fasen om jag orkar.
Hobbit sitter i fönstret här i tv-rummet och "skäller" på fåglarna. Låter riktigt roligt faktiskt =). Funderar på vad man kan hitta på idag. Jag tror att jag ska försöka ta tag i det lilla förrådet med allt papper som ligger i typ hela rummet.
I morgon ska jag in till BM och lämna nytt urinprov och ta nytt tryck för att se hur det ligger till. Var ju ok i tisdags men jag ska nog fortsätta att ta det lugnt. Skulle aldrig förlåta mig själv om nåt hände med barnet.
Nej nu ska jag göra räkningarna som ligger och väntar. Så får vi se vad som händer sedan!
Puss å kram

Åh hej och hå!

Att sitta ner är nämligen inte det lättaste nu för tiden =). Inte när man har en rumpa upptryckt i revbenen. Tar emot lite när man ska äta och sitta. Undra hur mycket den lill* väger. Hoppas den inte vägde som jag...3950 eller som en bekant... 4700 och 54 lång! Nä jag tror iofs inte att den väger kanske mer än 3500 eller nåt. Jag har ju inte gått upp mer än 5-8 kg nånting. Beror ju på hur man räknar.
Idag ska vi in och ta nytt blodtryck och kolla protein och litet stick i fingret. Jag hoppas nu att mina värden har gått ner igen så man kan sluta oroa sig. Jag har försökt att släppa det men det är lättare sagt än gjort. Om man blir ordinerad vila så kan det ju vara skönt att veta vad man får göra. Dammsuga fick jag ju inte göra dock...så sambon får nog allt hjälpa till och bära ner och upp tvätten idag oxå. Eller ikväll när han kommer hem rättare sagt.
I helgen som varit har vi haft lite kalas för mig här hemma. Fick massor av paket trots att jag inte önskade mig nånting. Fick till och med blomsterbud =). Min älskade mor skickade jättefina tulpaner eftersom hon inte kunde komma. Men jag hoppas att dom kan komma nu på lördag. Ska bjuda på lite middag då tänkte jag. Frågan är ju vad man ska bjuda på... jag e rätt duktig att bjuda på samma saker hela tiden. Typ fläskfilé. Det e ju grymt gott men kanske inte varje gång man bjuder på middag =). E ju iofs inte samma personer varje gång hihi.
Fick ju som sagt fin fina presenter. Min kära syster hade köpt gardiner till köket. Sånna där fina hissgardiner med tryck på. Och så fick jag presentkort i knalleland.
Av pappa och hans sambo fick jag lite pengar, en miiiini orkidé och grymt söta lampskärmar. Dom visste att systeryster hade köpt gardiner så dom matchade sina presenter lite =). Smart tänkt =).
Av min sambo och svärmor så fick jag äntligen en ny kamera. Är det nåt jag verkligen önskat mig så är det en ny digitalkamera. Fick nåt bättre än så =). Den är iofs kallad för lite kompakt kamera men tar väldigt fina bilder och går lätt ner i skötväskan som kommer vara den nya handväskan här framöver =).
Vill ju inte släpa runt på en systemkamera bara för att man ska åka till någon och fika direkt =). Henke lyckades vinna en auktion på tradera i söndags. Fick en riktigt fin systemkamera. Eller ja den var ju inte gratis direkt men va fasen =).
Nej nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer.
Återkommer med provsvaren för er som är intresserade av det =).
Hej svejs!

Brrrrr.....

Det är kallt idag som tusan! Kan ju vara för att jag precis har vaknat på soffan.
Dagen började väl sådär idag tyvärr. Sovit dåligt i natt för det första. Sen åkte jag in till BM för koll. Högt blodtryck och proteiner i urinet. Ordinerad vila. Får inte ens dammsuga... inte heller några raska promenader. Nä inte i detta islandskap vi bor i blir det inte det ändå. Ska tillbaka på tisdag och ta nya prover.
Kan ju hända att detta var något tillfälligt pga att man stressat lite med att det är kalas och grejer i morgon. Men så länge jag mår bra så är BM inte orolig. Skulle jag känna mig sämre i helgen så får jag åka upp till förlossningen. Så får dom ta prover och beslutet om det är dåliga provsvar är väl att sätta igång mig.
BM sa oxå att det är ganska vanligt att när kroppen börjar säga ifrån så kan den själv sätta igång förlossningen. Kan man ju hoppas så vi får veta vad det är som gömmer sig där inne!
Ska jag vara ärlig så blir man riktigt rädd. Det är säkert ingen fara men när man får höra att det kan vara havandeskapsförgiftning på gång så blir man genast lite förskräckt. Det ska tydligen vara ganska vanligt för förstföderskor. Vi får se vad som händer så håll tummarna åt mig =).
Sen var jag på en snabblunch med söta Becca. Vi har av nån anledning inte setts på 5 år! Men ändå så var det som vanligt när man pratade med varandra. Det är ju så det ska vara. Man kanske inte hinner ses på länge men det ändrar ingenting i relationen till varandra. Känns skönt!
Sen gav jag mig av till Maxi för att beställa en smörgåstårta till morgondagen. Hade jag orkat hade jag gjort en själv men jag la lite mer fokus på baket istället denna veckan. Får ju inte heller vara för sysselsatt nu heller. Får väl sticka klart min halsduk eller nåt?!
Ja jösses tänk vad en liten bebis kan ställa till det för en =). Men jag längtar mer än nånsin att få ut den lill*.
Nu ska vi ta det lugnt ikväll...det är ju fredag!
Ha det gott!
Kram

Jävla skit!

Att man ska vara så förbannat klantig???!!!! Fast det som göms i snö kan även vara hårt att köra emot...förbannat!!!
Ja jag har ju åter igen lyckats att göra något klantigt med en av våra bilar. Var och hämtade upp en sak på Borås Brasvärme. Dom har ju såååå smidig parkering där....INTE! Skulle backa och ha mig och det slutar med att klanten Helen inte ser den hörnsuggan som dom satt upp vid gaveln på huset och skrapar i den rätt så bra...fin buckla och lackskada blev det. Jag ska fan inte ställa mig där nån mer gång. Om ens åka dit. Yey nu är man några tusenlappar fattigare igen.
Jag kan verkligen inte förstå att jag eller min kära sambo ska ha sån förbannad tur med bilar. Är nog inte meningen att vi ska ha eller äga nån alls. Tyvärr så behöver vi bil men man kanske skulle köpa sig en Volvo från 90 talet som rullat 40 tusen mil och bara puttrar på ändå???? Nu är det ju jag som har klantat mig men hade det inte stått en bil med ett jävla släp parkerat precis runt hörnet där jag skulle köra så hade jag sluppit att backa och skit!!!!
Jag är så jävla arg på mig själv så ni anar inte. Tur att inte vattnet går när man blir så arg.
Tackar min kärlek för att han behåller lugnet och att han inte blev arg på mig. Han var mer orolig för mig än bilen. Vilket är rätt tänkt men vi ska ju sälja fanskapet och då får man lägga ut lite extra kosing för att inte tappa tusenlappar på försäljningen....
Så nu har jag fått gnälla idag igen.
Idag så får vi besök av en röris som ska kolla hur vi ska dra rören och lite sånt. För på fredag så får jag min tvättmaskin och torktumlare =). Skönt att slippa springa ner i källaren och tvätta. Under förutsättning att min kära far kan hjälpa oss att dra elen så vi kan få ström till maskinerna.
Hoppas att nästa gång jag skriver så är det något lite mer positivt. Troligen får ni höra nåt mer om bilar för det verkar vara en speciell relation mellan mig och fordon.
Ha en fin kväll!
Kram

2011-01-11

Dag 2 på min ledighet... sovit så grymt dåligt i natt. Slutade med att jag gick upp kl 5 för att slippa störa Henke. Sover dåligt pga att det var lite för varmt i sovrummet och för att jag inte längre ligger bekvämt. Ligger jag på ena sidan får man ont i höften och på andra sidan så sparkas det för fullt. Likadant om jag ligger på rygg. Så just nu ser jag mer fram emot att få ligga bekvämt men kanske sova sämre. Men om man ligger bekvämt så somnar man kanske lite snabbare även om man ska upp var och varannan timme för att amma eller så. Har jag en jäkla tur så sover krabaten lika bra på nätterna som den gör nu.
Fick i mig lite frukost tillsammans med Henke när han hade vaknat. Nu har jag ont i magen av nån anledning.
Känns inte som någon bra dag idag.
Ska träffa Emma och Hanna idag. Ska bli mysigt =). Sen senare i eftermiddag ska jag åka in och möta Henke i stan för att handla grejer till badrummet och lite verktyg. Han ska ta en sväng på IKEA idag innan han åker hem.
Blir ett kort inlägg idag. Ska lägga mig på soffan och försöka sova nån timme till. Det är ju så skönt att ligga i soffan och sova. Iaf en kortare stund.
Hoppas ni får en bra dag iaf!
Kram

Disneydax

Ja så började jag denna morgonen iaf =).
Att det ska vara så svårt att fatta att man ska vara hemma ett bra tag framöver då? Det lär man väl märka. Just nu ligger gubben kvar och sover. Han blev nog uppe sent igår för jag märkte inte att han kom och la sig.
Idag ska det väl fortsättas med badrummet. Tyvärr är jag inte så mycket till hjälp just nu. Känner mig mest i vägen faktiskt. Kanske inte helt ovanligt att man känner så. Magen e ju rätt så stor. Fick önskan av min mor att skicka ett kort på magen oxå. Får väl göra henne den tjänsten idag =). Bebben har just nu hicka här inne i maggen. Väldigt ofta men det har jag ju med så det e ju inte så konstigt. Tur att dom inte har ont av det på samma sätt som vi har.
Nu är det dags för frukost för han har vaknat till liv nu.
Ha en fin dag!
Kram

20110104

Fjärde dagen in på det nya året. Och man vaknar av att det har snöat en jävla massa. Tur man slipper ge sig ut idag då. Är ledig idag så då kan jag passa på att vila lite mer, e rätt slut i kroppen efter gårdagen.
Ska försöka tvätta lite idag så slipper man känna att man inte har gjort ett skit på flera dagar. Vi ska måla sista omgången i badrummet idag när älskling kommer hem. Sen kan vi äntligen ta ner badkaret från vinden så att man åtminstånde kan duscha eller bada hemma. Tacksam för att jag har fått låna dusch hos vänner och familj.
Hade laddat stenhårt för att jobba 4 dagar denna veckan men icke...så det blir 3 dagar till hoppas jag om inget annat händer. Det bör det inte göra. Frågan är bara om det var magsjuka. Hade en vän som blev dålig innan hennes förlossning satte igång så vem vet det kanske är förberedande. Har hört att man kan bli dålig innan det e dags.
Ska till BM på fredag så jag får fråga henne och se vad hon säger.
Bebben rör på sig konstant och det märks att det är trångt där inne nu. Jag får nästan hjälpa till genom att sträcka på mig så att den kan röra sig som den vill. Hoppas bara att den inte har vänt sig tillbaka. Har varit ett fasligt liv där inne de senaste dagarna. Men känner fortfarande tryck neråt så man kan ju hoppas att den ligger kvar som den ska =).
Nu är det 37 dagar kvar till beräknad BF. Känns helt sjukt att inom en månad kanske jag är mamma till en liten knodd. Man fattar verkligen inte det. Trots att jag har vagn, vagga, kläder och allting hemma så är det så svårt att förstå. Ska försöka ta mig i kragen idag och packa ner det sista i BB väskan idag. Hittade en bra lista på en sida där det stod vad man ska ha med sig. Så behöver man inte stå där inne sen och upptäcka att jädrar det glömde jag packa ner.
Nehe nu ska jag ta mig ner till tvättstugan och slänga i lite kläder.
Hoppas ni får en bra dag!
Kramar

Helt utslagen men kan ändå inte sova.....

Kan ju bero på att man springer på toa stup i kvarten. Åkt på magsjuka...sådär spännande just nu kan jag säga. Ingen dusch bara en toa eftersom vi har startat med renoveringen....
Känner mig just nu rätt ok men det gjorde jag efter förra omgången toabesök oxå.
Tur man har dator och tv så kanske man somnar i soffan. Ska låta Henke sova. Han har varit uppe med mig båda omgångarna och hämtat vatten och handdukar och är helt fantastisk. Trots att han ska upp och jobba. Hoppas bara att han slipper bli sjuk oxå.
Många som är sjuka nu. Var och hälsade på Jessica och prinsen i lördags och igår blev dom tydligen sjuka med.
Men jag var kass redan i fredags så det kanske e mitt fel? Vem vet... inte meningen i så fall kan jag bara säga.
Jobbade igår och en av tjejerna är hemma för magsjuka och en annan sa igår att hon mådde illa. Och inbillningssjuk som man blir så känner man ju sig illamående, men försöker skaka av sig det. Kom hem och proppade i mig lite verum fil och inbilliade mig att jag mådde bra. Men icke...det var bara att gå upp ut sängen och springa till toan.
Sitter nu här och försöker få i mig vatten och juice så man inte är helt tom i magen nästa gång det är dags.
Så jävla typiskt för jag skulle ju jobba idag och har bara 4 dagar att jobba denna veckan sen går jag hem och ska invänta att vår skrutt vill titta ut. <3
Hoppas ni fick sova gott i natt och att ni slipper detta.
Nu ska jag kolla vidare på tvn och hoppas att jag somnar en liten stund iaf.
Kram på er!

RSS 2.0