Skriva av sig lite är nog nyttigt...

Jag är nog fortfarande inte riktigt återhämtad efter tisdagens händelse...
Börjar gråta så fort jag tänker på det.
Dagen hade varit bra. Snuttan fick sin vaccination och de gick hur bra som helst. Hon var verkligen superduktig och skrek bara i några sekunder efter den andra sprutan. Hon var väldigt hungrig under dagen och åt nästan varannan timme. Vilket gjorde att det blev en hel del ersättning som hon fick äta.
Sista målet som hon fick vid 21,45 gick ner utan problem men verkade vara lite missnöjd efteråt. Tänkte att hon nog var trött så jag reste på mig för att gå och lägga henne i sin säng. Helt plötsligt blev hon stel som en pinne och började stöna och ta i som om hon var riktigt hård i magen. Hon var lite svår att få kontakt med men jag la henne på skötbordet för att massera men det var helt omöjligt för att hon var så stel i benen. Eftersom hon inte slutade så drabbades jag av panik och ringde över till pappa och hans sambo för att få hjälp. Emellan där ringde mamma och hon blev ju självklart förskräckt och frågade om hon skulle komma. Och självklart ville jag ha min mor här med mig i denna hemska stund. Henrik var ju inte hemma och det känns bra att mamma finns här då.
Dom kom springande och Lena tog Elin i famnen och gick runt med henne medans jag ringde sjukvårdsupplysningen.
Och nog fan var det telefonkö!!! Blev ombedd att slå in hennes personnummer. Jävla lätt när man e stressad som en jävla gris. Men det gick med mycket skakiga händer. Dom tyckte att vi skulle åka upp till sjukhuset så dom fick kolla på henne. Elin lugnade sig till slut och Lena passade på att springa över och byta kläder och pappa körde fram bilen.
Men när dom gick ut så började Elin krampa igen och dessutom började hon spy. Riktigt obehagligt!
Paniken ökade och jag tänkte att nej nu ringer jag en ambulans. Under tiden som vi pratade med 112 så lugnade Elins sig men lite väl snabbt och det såg ut som att hon svimmade av. Och min enda tanke var att nu dör hon! Så vi skakade nästan i henne för att få henne att vakna igen. Vi la henne på skötbordet medans vi väntade på ambulansen. Stackars pappa vankade av och an på uppfarten och var väldigt orolig.
När jag kom in igen efter att tittat till pappa och pratat med Henrik så hör jag att Elin ligger och pratar med Lena i badrummet. Och hon var glad när väl ambulanspersonalen kom. Vi tog tempen men ingen feber. Dom frågade om jag ville åka in och tittade på pappa och han sa att om han fick bestämma så ville han att vi skulle åka in så han blev lugn. Har nog aldrig sett pappa så nervös och orolig. Han försökte dock dölja det så gott han kunde.
Vi åkte in och mamma kom ca 30 minuter efteråt. Hon hade druckit vin på kvällen och tänkte tagit bussen men hennes underbara sambo körde henne i ilfart hit till Borås. Är evigt tacksam för detta!
Dom kunde inte hitta något fel på Elin utan troligen var det ett rejält magknip. Så det var bara att åka hem igen.
Elin var supertrött och lite hungrig när vi kom hem så hon fick mat från mig och sen somnade hon gott i sin säng. Klockan var då halv 2 på natten... Känns hemskt och har dåligt samvete eftersom jag förmodligen orsakade detta genom att ge henne för mycket ersättning. Det kommer inte att hända igen kan jag säga!
Nu ska jag slänga ihop en liten kaka här och sedan ska nog jag och Emma träffas en liten stund på kaffe.
Snuttan verkar vakna nu så jag får väl avsluta här och gosa lite med henne innan.
Det var skönt att få skriva av sig lite och jag hoppas vara återhämtad ganska så snart. Huvudsaken är att Elin mår bra!
Hoppas på gladare bloggning nästa gång! =)
Ha en fin dag.
Kramar

God morgon!

Ja idag är det en skön måndag! Fick sova ända till kl 8,30 idag. Älskling kom in och väckte mig och även Elin var vaken redan innan. Hon låg i sin säng och sa ingenting alls. Skönt att sova ut.
Jag har äntligen fått iväg dopkorten! Jag är sååå nöjd med dom. Fått beröm för dom oxå. Känns riktigt kul!
Så ikväll eller eftermiddag när älskling har jobbat klart så ska vi sätta oss ner och planera allt inför dopet. Allt från kläder till maten och tårtan.
Har nu oxå svalt stoltheten och fått en remiss till en dietist. Jag har väl insett nu efter graviditeten att jag behöver hjälp. Visst det är bara 12 veckor sedan jag födde barn. Började bra med att tappa en massa kilon när hon kommit men har så sakta börjat att öka i vikt igen. Det känns i knän och fötter och bara det är ju en varningsklocka.
Jag vet ju precis vad jag behöver göra men lik förbannat så gör man inte det. Självdiciplin är inget jag har tydligen. Så bara man kan få lite mer hjälp med kosten och så ska jag ge mig ut mer med vagnen. Även kanske åka in och köra lite Combat. Tror att bara jag får börja köra det igen så kan man komma igång mycket lättare.
Har ju mer eller mindre varit stor hela livet och jag har tröttnat så många gånger men faller tillbaka i samma bana igen.
Nej nu ska jag inte tråka ut er med gnäll om min vikt =). Bara skönt att få prata av sig lite.
Snuttan sover i sin säng och nu ska jag få ner lite morgonkaffe och sen ut och traska. Ska även ta mig in till stan idag och hämta saker på Miljöförvaltningen. Ska göra vattenprov här hemma. Vi har ju egen brunn och det är väldigt mycket järn. Visst för mig är det väl ngen fara men för snuttan kan det ju vara skadligt.
I morgon ska vi till BVC och då ska Elin få sin första vaccinering. Jag håller alla tummar att hon inte blir sjuk och får feber av det.
Efter det kommer Maximammorna hit! Ska bli supermysigt. Skulle nog bli lite halvtaskigt väder tyvärr så det blir nog till att sitta inne och fika.
Hoppas ni får en fin dag!
Puss å kram

En liten kort bloggning....

Ja lite snabbt bara. =)

Denna veckan har det varit lite gnälligt från Elins sida. Det verkar som att jag inte riktigt har tillräckligt med mat till henne så vi har fått lägga till lite ersättning. Man känner sig ganska värdelös som mamma men det är ju bara så det är. Inget att göra åt. Och huvudsaken är att hon är nöjd i alla lägen.

Denna helgen har det varit rätt så lugnt. Vädret har varit sådär så jag har gjort lite saker inne istället.
Har iaf börjat med dopkorten och målet är att jag ska skicka dom nu i början på veckan. Är ju alltid ute i sista minuten och det blir lite sent denna gången med....men men hoppas alla kan.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska vi ut en sväng till Elins moster och hälsa på.

Ha en fin söndag!

Kramizar

Leende!

Ja det är så underbart! När Elin vaknar och man ska hämta henne, kommer man till sängkanten och hon lyser upp i ett jätte smile =0). Det är så underbart att energin man kanske tappat är åter fulltankad! Finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag älskar den här lilla varelsen =).

Visst har hon sina dagar/kvällar oxå då allt inte är bra. Igår kväll var en sån kväll.
Hon var vaken praktiskt taget hela dagen. Kanske sov ett par timmar som mest. Det hela slutar med att hon var helt vansinnig på kvällen. Jag och Henke fick oss en promenad kl 21 på kvällen. Det var ju ljust ute fortfarande och lite luft skadar ju aldrig =). Hon lugnade ner sig nästan med en gång. Kom hem och gav henne lite mat och runt 22 så somnade hon som en stock. Och sen sov hon till 7.30 i morse. Och det leendet man får när hon ser mig är som sagt energigivande. =)

Hon har börjat prata en hel del oxå. Kan ha riktigt långa utlåtanden på dagarna =). Bara man svarar henne så fortsätter hon att prata hihi.

Har fått "beröm" för min blogg att den är rolig att läsa. Om man läser tidigare inlägg så är dom nog inte så roliga och positiva alla gånger. Så jag hoppas att kunna fortsätta på denna linjen =). För man kan ju gnälla på ett positivt sätt. Eller? Hehe.

Nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe till "Du är vad du äter". Bra program så man får dåligt samvete =). Så efter att programmet e slut så ska vi ge oss ut på en promenad i det underbara vädret. Sen hoppas jag att snuttan tänker sova en bra stund så jag kan offra solen för att städa av här hemma lite. Sen när jag har varit duktig så tänker jag vara ute. Började städa igår men kom inte så långt pga Elins lilla jobbiga kväll.

Ha en underbar dag allihopa! Det ska jag ha!
Puss å Kram


Äntligen!!!

Ja äntligen har vi fått vår nya bil! Var och hämtade pärlan igår. Det är en Kia Ceed. Lägger upp bilder först när vi fått på dom nya fälgarna =).
Igår hälsade vi även på Jenny. Vi jobbar ihop. Hon bjöd på tigerkaka och kaffe. Satt och pratade en massa i ett par timmar. Elin verkade tycka mycket om henne vilket gör mig glad.
Elin har varit lite anti mot folk i allmänhet det sista. Så fort folk hon inte sett på kanske nån vecka hälsar så börjar hon gråta. Och ändå så träffar vi olika människor nästan varje dag. Är hon trött och lite hungrig så funkar ju knappt jag längre så det kan ju bero på det oxå i många fall. Men vill ju gärna att hon ska kunna sitta hos familj och vänner som vill hålla i henne. Utan att skrämma bort dom =). Vi får hoppas att det vänder.

Just nu sitter fröken och kollar på Playhouse Disney. Det är en solklar favorit när hon är vaken och på bra humör. Det märks att hon är med mycket mer och just saker som rör sig och fina färger =). Nu lyckades jag hitta en film hon kan titta på en stund.
Vi ska snart åka till Karin och lilla söta Ella och hälsa på. Det är ju underbart väder ute så det blir nog en promenad kan jag tro.

Står i valet och kvalet om jag ska byta blogg. Men vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra. Vill ju inte tappa denna bloggen heller med alla inlägg och så. Har ju inte gjort jättemånga men ändå det är ju ett typ av minne kan man säga.

Nehe nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ge oss iväg.
Hur ser din dag ut?

Ha en fin dag!

Kram Helen & Elin

RSS 2.0