Magen i 40+5

Såhär ser jag ut nu. I alla fall en bild =).

Trött och åter trött, och lite mer gnäll!

Kanske är tillåtet i detta tillstånd? Inte f-n vet jag. Jag könner mig bara trött och gnällig just nu. Orken är inte inom lagom avstånd iaf. Sen får jag skylla mig själv lite att man somnar på soffan. Man blir inte piggare trots att det är sååå skönt att somna där. Ja ja nog gnäll fröken! =S

Vaknade i morse och kunde inte känna av nån direkt smärta i höfter och rygg som tidigare dagar. Kändes riktigt skönt. Det lilla ont i ryggen jag hade är väl helt normalt kan jag tro. Man e ju inte sååå smidig som man kunde önska. Ångrar bittert att jag inte rört på mig mer och hållt igång. Men det är lätt att vara efterklok. Så det ska bli skönt när bebben kommit ut å man kan ge sig ut och traska med vagnen och få ordning på kroppen. Blir det fler barn än detta så ska jag inte vara överviktig vid start iaf. Så det gäller att jobba hårt. =)

Idag har vi varit inne och lämnat nya prover och tagit blodtrycket. Inget protein i urinprovet och liite högre blodtryck 150/100 men det ska tydligen inte vara nån fara så länge som jag inte har högt proteinvärde. Kändes skönt men jag ska nog ändå fortsätta att ta det hyffsat lugnt. Dom säger att man ska passa på att vila och sova så mycket man kan, men som jag sa tidigare så blir man nog bara tröttare av att lägga sig på dan. Bättre att lägga sig i tid istället. Speciellt om värkarna kör igång på natten så kan det vara skönt att ha fått sova nån timme iaf.

Efter Bm besöket så åkte vi upp till lilla kära Tirre på lite kaffe. Jess och Max var oxå där. Blev lite tjöt och mys en stund.
Sen åkte jag och Henke och käkade lunch. Vi provade Romas lunchmat här i Dalsjöfors. Var inte överdrivet spännande smak på den pastan men det gick att äta. Handlade lite på Konsum, hämtade paket på posten och sen hem. Där jag då somnar i soffan efter 16.

Henke är uppe och hjälper våra vänner med deras kök. Skulle visst upp gips eller nåt i taket nu. Vet inte riktigt vad det var. Jag har varit vaken en stund nu och får väl se när han tar sig hemåt.
Han är ju bara 5 minuter bort om nåt skulle hända. Tror knappast det eftersom jag inte känner ett jäkla skit. Idag har det varit väldigt lugnt med det mesta. Men jag hoppas att bebben börjar bli missnöjd med storlek på "hyresrätten". Märks att det börjar bli rätt så trångt. Har en rumpa upptryckt i revbenen titt som tätt =). Den har väl fått min storlek på den kroppsdelen haha. Känns så iaf =).

Nu ska jag ta och koka nappar och försöka plocka upp mina badrumssaker i skåpet som ännu är tomt. =).

Men först vill jag bara säga såhär! :

Bäste Bebis, Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning. Vräkningen kommer äga rum snarast. Till grund för vräkningen föreligger totalt ointresse från Din sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod med slutdatum enligt BF. För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig att flytta ut självmant. Med vänlig hälsning Hyresvärden, Mamma

Puss! =)

Min mamma är den finaste på jorden!

Ja så är det bara. Men det är en del man inte vet om dom ändå. Hon ska ju som alla förstår bli mormor nu. Hon har t.o.m gjort en blogg om vad hon känner inför att bli mormor. Gick in på hennes blogg idag och hittar detta inlägg:
Att man kan längta efter något så intensivt!!!
Man fattar ju inte att det ska komma en liten människa till oss.
Som sagt tålamod är inte min bästa sida!!!
Nu tycker jag att det är dags!
Kram från 
Blivande Mormor
Tårarna rinner ner för mina kinder när jag läser det. Hur fin kan en människa vara?
Till en början så kändes det lite tidigt att skaffa barn men nu blev det som det blev. Vi har ju inte direkt gjort allt vi önskar innan. Resa och bygga om och så. Vi var väl inte ensamma om att tycka att det var lite tidigt.
Att se att det livet som växer inom mig är så efterlängtat värmer så fruktansvärt mycket. Tårkanalerna jobbar för fullt just nu när jag skriver. Ja jo jag e känslig sen innan men jag vet inte om jag har gråtit såhär mycket på dessa 9 månaderna än vad jag gjort på ett par år.
Nu har jag gått 3 dagar över tiden. Jag har ställt in mig på att gå typ 11 dagar till eller nåt. Jag var ju själv 14 dagar sen och det är inte helt ovanligt att man går över samma som sin mor. Jippie....not! Men den kommer ut när den är redo. Har idag haft lite ont i magen och varit hyffsat kass i den oxå. Man kan ju hoppas att det är förberedande men det vete fasen. Återstår att se som sagt!
Helgen har varit lugn. Fredagen spenderades på förlossningen för att ta nya prover igen. Hade en 3:a i proteinvärde och lite höjt övertryck. Men det var lugnt när vi väl kom in. Så där gick det åt 5 timmar igen på en fredageftermiddag! Men men det är ju bra att dom kollar upp mig ändå.
Igår blev en lugn kväll. Var grymt trött och vi somnade tidigt.
Idag har vi varit och beställt en frysbox. Skönt att kunna få lite ordning i frysen och slänga iväg det gamla som står i källaren.
Nej nu är det söndagkväll och slappa som gäller. Blir väl kanske nån film eller nåt. Man får ju passa på att vila upp sig nu och äta ordentligt. Det är ju ingen lek att föda barn.
Ha en fin kväll!
Kram

Dagen B för bebis!

Ja i alla fall så har man gått 40 fulla veckor idag =). Så nu kan den verkligen komma precis när som helst.
Känns verkligen heeelt galet. Det brukar jag säga men man fattar verkligen inte att vilken dag som helst så förändras vårat liv för alltid. Genom att det kommer en liten bebis som kommer behöva all vår kärlek och uppmärksamhet resten av livet. Ja det är verkligen svårt att förstå.
Vet att jag har varit rätt gnällig nu det sista på blogg och FB men det blir lätt så när man känner sig som en strandad val och får inte sova pga fogar som bråkar. Och nu har jag dessutom lyckats bli förkyld på köpet. Men det går väl över. Det blev ju faktiskt inte så illa som jag trodde att det skulle bli, med tanke på hur jag kände mig när jag vaknade i morse. Går över tills jag gifter mig =). Mina värden går upp och ner igen. Högre blodtryck och äggviteämnen är oxå lite högre. Men jag mår ju hyffsat bra och har inga känningar av det som skulle kunna vara havandeskapsförgiftning.
Det märks på den blivande mormor och moster att dom börjar bli nervösa =). Tycker det är otroligt sött. Är väldigt glad att dom är så engagerade. Min mamma ringer varje dag och frågar hur jag mår. Och läser du detta får du inte ta det negativt för jag blir bara glad och varm i hjärtat. Känns helt underbart!
Idag har vi varit hos Anna och Tobbe. Killarna rev i källaren och jag, Anna och Cornelia satt och tjötade i soffan. Dom håller på att byta kök och det är inte bara köket som blir drabbat av rivningen =). Även källaren får sig en törn men av giltliga anledningar.
Vårat badrum står fan helt stilla nu. Kunde man bara få dit duschväggar och en elektriker så vore jag nöjd. Sen ska det ju dras nya vattenledningar men kranen och hon kan jag klara mig utan. Fast å andra sidan kan jag ju inte tvätta om inte vattenledningarna dras heller om jag tänker efter =).
Jag är väldigt dålig på att uppdatera även om jag försöker. Men nu drar till och med syrran om mig med sin blogg och jag har haft min bra länge. Hon började på sin i år =). Sen e hon ju grym på allt vad hemsidor och sånt heter. Ska se om jag kan lyckas slänga in lite bilder på badrumsrenovering och lite annat. Visa vad som händer här hemma. =)
Nä nu ska jag ut i snöstormen och hämta min leverans med Alvedon hos pappa. Hans sambo var snäll nog att köpa det när hon handlade idag.
Ha det gott! Kramizar

Dag 278!

Och jag känner än så länge inte ett skit. Inte mer än att jag har lite mer ont i rygg och höft.
Men jag kommer säkert att gå över tiden med två veckor som min mor gjorde med mig. Kan ju vara bekvämt här inne i magen. =). Skönt ändå att man inte har fått några större problem och att alla värden är ok igen.
Har precis kommit hem från Isabelle där jag och Jenny från jobbet har varit. Gosat med hennes lille Casper. En månad redan är han. Det går lite väl fort tycker jag. Det kommer jag väl säga om ett år med antagligen.
Något som annars har hänt är att jag börjar få väldigt skumma drömmar. Sover iofs oroligt och så fort jag vaknar så gör Henke det med och undrar vad jag gör. Nu är det mest att jag är kissenödig mitt i natten. Typ vid 3-4 sådär.
Men som sagt det där med drömmarna....I min dröm har jag lämnat Henke och är tillsammans med en annan kille. Känner igen killen på något sätt när jag vaknar men funderar på vem fasen det var när man vaknade.
Det visar sig att det är en polisman som heter Magnus som är med i 112- på liv och död på tv4+. Haha!
Då har man kollat lite för mycket på tv eller? Har iofs suttit och kollat repriserna på typ alla avsnitt. Men fan jag skämdes så mycket att jag var tvungen att berätta det för Henke på morgonen =).
Magnus e förvisso ögongodis så det skriker om det men fan han kan väl stanna kvar i tvn =). Haha!
Tur att jag och Henke blev tillsammans igen i slutet på drömmen =). <3
Har precis varit nere och slängt i en tvätt och även en maskin disk. Så nu sitter jag i soffan och tar det allmänt lugnt.
Ha det gott så länge! Jag fortsätter invänta bebben!
Puss å kram

Ta två alvedon och gå och lägg dig!

En väl inövad fras på förlossningens barnmorskor. Herregud! Inte visste jag att alvedon hjälpte mot illamående oxå?!
Inte vad jag har hört i alla fall.
Känner mig nämligen lite illamående och nästan som lite frossa. Men har nog ingen feber utan det är mer att jag inte kan lägga hela mig under täcket utan måste ha ett ben utanför men lik förbannat så fryser jag om det benet då. Man huttrar och skakar precis som vid feber. Säger till Henke att jag mår dåligt och eftersom jag har haft dåliga värden och dom säger att mår jag det minsta dåligt så ska jag ringa. Och det gjorde jag självklart!
Men det vanligaste svaret man får av dom är : Ta två alvedon och lägg dig och sov. God natt! Öhm ok det är så man behandlar förstagångsmammor alltså?! Superbra jobbat. Man får verkligen förtroende för dom då. INTE!
Ringde även i måndags pga att min höft gjorde så förbannat ont. Har inte känt så innan. Har väl typ konstaterat att det är fogarna som bråkar. Men svaret var där oxå att man ska ta två alvedon och lägga sig. Vem fan kan sova med den smärtan?? Verkar som om dom tror att så fort man fått i sig pillret så försvinner all smärta och man blir så trött så man somnar?!?!
Jag vet ju att det är svaret man får men efter alla dom alvedon man har ätit i sitt liv så funkar inte det mot illamående. Står i alla fall inte på förpackningen. Jävligt skumt alltså. Måste vara nåt nytt?!
Så nu sitter jag här och kan inte sova. Är lite väl orolig i kroppen. Så jag låter Henke få sova vidare och jag sitter väl här tills jag blir trött så jag bara kan lägga mig ner sen och somna gott.
Nehe back to FB och spela mig trött. Ögonen ska änna gå i kors när jag e klar =).
See ya!

RSS 2.0