Passar på att uppdatera =).

Sitter i soffan framför tvn med en kopp kaffe.
Man får minsann passa på när mannen i mitt liv är hemma. Han och Elin ligger just nu och myser i soffan.
Mammas och pappas älskling växer så det knakar. =) I fredags förra veckan när vi var på BVC så vägde hon 4502. Skulle gissa på att hon ligger runt 4700 nu. Brukar ligga på runt 200-300 g per vecka i ökning. Men nu ska vi inte dit förän nästa vecka.
Livet som mamma är helt underbart och jag njuter i fulla drag av denna vackra lilla varelse. Men det är ju helt klart en stor omställning. Vi ska ju lära känna varandra och jag ska vänja mig vid att sova mindre.
Dom två senaste nätterna så har hon velat vara vaken till 4-5 på natten/morgonen. Det är ju inte min kropp och min skalle van vid. Inte än i alla fall.
Nä ögonen går i kors här nu så jag får skriva en annan dag när jag hinner med.
Natti natti!
Här har vi inte sovit så mycket varken jag eller mamma men jag är lika glad för det =).

2011-03-10

Idag har varit en väldigt vaken dag. Fröken Elin vaknade kl 4 i natt och sen knappt sovit en hel timme fram till kl 13 då vi skulle göra oss klara för att åka till BVC.
Tack och lov fick jag hjälp av Lena att se till henne medans jag installerade babyskyddet i bilen. Ville inte gärna släpa ut henne eller låta henne ligga själv inne trots att hon sov. Vädret idag har varit och är fruktansvärt blött så det räckte för mig att gå ut till bilen och jag var dyngsur.
I alla fall så lyckades vi komma iväg till slut i slasket. Väl på BVC så var det dags för vikt,längd och huvudomfång.
Det verkar som om jag har grädde i tuttarna =). Fröken hade ökat 340 g sen förra torsdagen och är nu 54 cm lång. Shit vad hon har växt. Jätteskönt att det går åt det hållet i alla fall.
Min älskade sambo kommer tyvärr inte hem ikväll som vi önskat. Men han kommer hem i morgon runt lunch så det känns ju skönt ändå. Skickade ett mms med en gullig bild på vårt hjärta och talade om att vi älskar honom och att vi vill att han kommer hem. Det hade gjort honom tårögd. Usch det är jobbigt och gör ont i hjärtat att bara tänka på det. Måste vara jobbigt för honom att inte få vara nära och vara borta i nästan 3 dagar från vår dotter som i morgon blir 2 veckor gammal. Men som sagt han är ju hemma om ca 18 timmar.
Elin ligger i sin babysitter och knorrar för fullt med nappen i munnen. Låter så härligt.
Nu ska jag sätta mig och skriva i hennes årsbok. Så hinner man inte glömma allt. Om man nånsin gör det?
I morgon ska jag försöka vara duktig innan Henke kommer hem och ha gjort nånting vettigt i hemmet. Så jag hoppas på hyffsad sömn i natt.
Ha en fin kväll!
Puss

Uppdatering krävs visst =)

Ja det är nog på tiden. Nu har det äntligen hänt!
För 12 dagar sedan föddes vår dotter Elin. Kl 03:32 tittade hon ut. Hon vägde 3790g och var 52 lång. Hon tog allt tid på sig. 15 dagar över tiden minsann. Lika lat som mamma =).
Värkarna började på torsdag morgon den 24e feb. Nån gång runt 17 tiden på eftermiddagen så trodde vi att vattnet gick. Ringde upp och sa att vi ville komma upp och kolla läget. Tog mig en värmande dusch och sen åkte vi upp. Värkarna kom ganska så tätt men ändå hyffsat oregelbundna. Väl uppe på förlossningen ca 18:10 så kollade dom mig. Var bara 2 cm öppen. Shit nu får jag åka hem tänkte jag. Men dom gav mig två värktabletter och lät mig stanna ett tag till med tanke på hur ont jag hade. Ca 20:30 så kollade dom mig igen. Då var jag hela 4 cm öppen och blev inskriven. Vilken lättnad! Men shit vilka värkar! Jag bad att få EDA men den gick tyvärr ej att sätta pga för mycket fett och vävnader. (vilket ger en rejäl tankeställare till nästa barn, att inte vara såhär överviktig)
Så det blev till att lägga sig i badet. Då var klockan ca 21:30. 2 timmar senare så kollade dom hjärtljuden och dom hade gått upp lite och bebben gillade inte att det var så varmt. Så dom fick dra mig ur badkaret för jag ville ju ligga kvar =). Men tur var väl det! Var ju fullt öppen! Så det var dags att börja jobba på allvar!
Sista halvtimmen innan hon föddes så hade vi tre barnmorskor i rummet. En som höll koll neråt, en som motade min vänstra fot och en som hängde på min mage. Henke höll i min nacke och min högra fot. Samtidigt som jag själv drog i benen. Pjuh! Det tog på krafterna och dom insåg att jag inte orkade riktigt. Så på med värkstimulerande dropp från 10 till 200. Sen gick det undan minsann!
Efter 4 timmar så fick vi komma upp på BB. Henke åkte hem på kvällen men kl 5 på morgonen så ringde jag dit honom. Hade inte sovit på hela natten. Elin bara skrek och det var knappt att hon fick i sig nåt. Bara bytte sida hela tiden.
när Elin var ca 36 timmar gammal så bestämde vi oss för att åka hem. Mycket skönare att få ligga i sin egen säng och vara hemma i en annan typ av trygghet.
Så nu sitter man här 12 dagar senare. Har inte riktigt fattat detta än men det är ändå en fantastisk känsla. Grät inte när hon kom men dock gråter jag av att bara titta på henne nu.
Är så gränslöst lycklig och det går inte att beskriva!
Nu kommer hon nog snart att vakna så det är väl bäst att avsluta.
Ha det underbart till nästa gång!
Slänger in en liten bild på Skruttan oxå!
Vårat underverk!
Hos mormor första gången!
Myser hos moster samma dag. 12 timmar gammal

RSS 2.0