6 månader!

Ja så stor har min lilla tjej blivit! Helt sjukt vad tiden går fort egentligen. Tur att man bara har haft det underbart med denna lilla varelse hela tiden. =)
Jag läste Sempers och Nestlés information som man fick i brevlådan nu. Det går utmärkt att frysa ner maten som blir över. Väldigt tacksam för det eftersom hon kanske inte äter riktigt en hel burk än. Men det e inte långt ifrån heller så det behövs inte länge till.
Hon har nu sovit i snart 1 1/2 timme. Inte så vanligt faktiskt =). Men skönt ändå. Fast man börjar nästan undra om hon e sjuk eller nåt eftersom hon sällan sover så länge =). Hon är ju bara glad när hon e uppe så det gör inget att hon inte har några längre sovstunder. Har inte heller nån koll på hur länge det blir utan hon får sova när hon e trött och äta när hon e hungrig. Maten klockar hon iofs var tredje timme så det vet man.
Vi är så bortskämda med denna lilla dam. Hon är så sällan ledsen eller grinig. Men jag ska inte säga att det heller är bra. Visst jag kan vara glad att hon jämt e glad men när hon väl blir ledsen elelr grinig så märker jag att mitt tålamod behöver jag jobba på. Jag vet inte vad jag ska göra när man har provat allt men man lär sig för varje gång =). Oftast är hon övertrött och efter en stund så somnar hon eller så ger man henne flaskan och det brukar lugna oxå.
Nej jag ska ta tag i hemmet här innan det bär av till Leos lekland för första gången =). Får se vad hon gillar det. Hon e ju rätt liten än men hon kanske uppskattar det. Vem vet =).
Ha en fin dag alla!
Kram!

Ljudet av min dotter ljuva stämma och en kopp kaffe!

Ja det kan inte bli mycket bättre denna morgon. Trots att det e kallt ute och kiligt väder. Kan ju undra om hösten redan har kommit till oss? Augusti har ju inte ens börjat än... men ja ja vi får väl hoppas att det ändrar sig till det bättre iaf för en liten stund till =).
Jag har ätit lite frukost och satt och kollade på Leila bakar i Frankrike. Ingen bra kombination med GI och hennes program kan jag säga =). Tur att man inte blir bjuden genom tvn hihi.
Nu sitter jag med mitt morgonkaffe och lyssnar till Elin som ligger i sängen med sin pappa och pratar för fullt. Lät dom ligga kvar så fick jag en liten stund för mig själv =). Har slängt i en maskin tvätt och väntar nu på att mina älsklingar ska komma upp =).
Idag får det nog bli lite handling. Har fått hem boken "6 kilo på 6 veckor" så jag hoppas att det finns många goda recept där i. Man börjar bli lite mer lärd i GI men det är kul att få lite tips, recept och inspiration.
Bortsett från att man blir avbruten emellanåt i vad man ska äta så finns det ju alltid alternativ när man äter ute eller kanske när de andra vill äta pizza. Visst har jag ätit pizza nu oxå men jag försöker dra ner på annat och tänka extra dagen efter.
Ska bli skönt när Henke börjar jobba och komma tillbaka i vardagen igen. Dessutom så börjar ju Elin äta lite mat nu så det e ju bra för mig att kanske lägga upp dagen lite mer efter det. Och jag vill väl inte kalla det rutiner men nånstans så blir det ju det till slut ändå. Det flyter lixom in i vardagen.
Har även köpt lite grejer för att prova och göra egen barnmat. Ska iaf bli kul att prova på. Burkmaten är det absolut inget fel på men hon äter ju inte så mycket än så att ta fram ett par iskuber med nån god puré istället för att slänga halva burken. Vet inte hur det är att frysa in den maten? Nån som har provat?
Nä om man skulle göra lite gröt till Elin och sen en handlingslista så jag och tösa kan åka och handla sen.
Ha en fin dag trots kylan!
Kram

Hoppsan =)!

Varsågod Jess =)!
Krävs visst en uppdatering här igen. Drygt en månad sen jag uppdaterade. Här rullar vardagen på som vanligt mer eller mindre. Vi är inne på sista semesterveckan sen är det dags för vanlig vardag igen. Samtidigt som det kommer bli skönt med vardag så kommer det bli tomt när Henke nu varit hemma i snart 6 veckor. Men då kan man börja få lite mer (förlåt) "rutin" på livet. Både vad det gäller mat och sömn för både mig och Elin. Blir nog lite lättare då när man kan planera dagen som man vill.
Skruttan är snart 6 månader! Jag vet verkligen inte vart tiden tagit vägen?! Det borde uppfinnas en stoppknapp så man kan njuta ännu mer av det lilla under som nu förgyller vår vardag. Bara att se det stora leendet och de vackra ögonen när man hämtar upp henne ur sängen varje morgon ger mig en enorm energi! Fast rätt vad det är så har klockan dragit iväg och det enda man gjort under dagen är att se på henne och leka lite. Hon är ju mer aktiv nu och sover mindre på dagarna. Men så länge hon är på gott humör så är ju det inget problem. Och nåt vidare gnällande eller skrikande ser vi inte mycket av. Vi e grymt bortskämmda med ett glatt och helt fantastiskt gosigt barn. Riktigt skönt men å andra sidan så blir det rätt jobbigt när hon väl är gnällig och inget passar fröken. Men man får tänka på de andra bra dagarna så löser sig det mesta till slut.
Vi har bytt till sittvagnen nu med. Hon tycker det e tråkigt att ligga ner och ska heeeela tiden sitta upp och är grymt nyfiken. Kan ju undra vem det kommer ifrån =)=). Hon har nog ärvt det från sin far och även hans glada humör. Tyvärr ärvde hon nog mitt dåliga humör. =( Ska bli intressant och se hur hon blir längre fram.
I övrigt så stortrivs jag med att vara hemma med min underbara tös. Skulle lätt kunna tänka mig att vara hemma med henne hur länge som helst! Längtar inte tillbaka till jobbet igen. Inte för
Vi har under semestern börjat renovera i källaren. För tillfället så är tvättstugan en enda grushåla. Henke har varit grymt duktig och grävt ut allt själv. Så nu ska vi gjuta om och göra det snyggt där. Vi upptäckte att det inte ens va 10 cm betong och under var det bara jord och sten. Vissa ställen var det inte mer än nån centimeter. Som gjort för fuktskador och inte konstigt att golvet bara luckrades upp när man gick på det.
Här har vi även börjat försöka tappa lite vikt. GI mat e riktigt gott faktiskt. Steget är ju att man ändrar sin livsstil och det kommer ju resultera i viktnedgång till slut =). Detta är rätt ointressant men så ligger det till nu iaf.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.... Men har iaf uppdaterat lite om livet i Hjortryd!
Ha det gott så länge! Massa kramar!
Söt tjej i sin fina klänning <3

RSS 2.0